Kerkdienst 12 september

De dinsdag voor Prinsjesdag (12 september) is de jaarlijkse kerkdienst. De dienst wordt geleid door Maarten Groen, predikant van de Christelijk Gereformeerde Kerk in Den Haag.

Sprekers
Edward de Kam directeur Europe, Middle-East & North-Africa bij Youth for Christ International is hoofdspreker. Tweede Kamerlid voor het CDA Harry van der Molen zal een persoonlijk geloofsverhaal vertellen.

Bidders en muziek
Karin van den Broeke (Preses Generale Synode van de PKN), Ad van der Helm (parochievicaris Sint Jacobus parochie en hoofddocent kerkelijk recht KU Leuven) en Chris Taylor (voorganger Redeemer International Church) zullen ons voorgaan in gebed. Naast het bidden zullen wij luisteren naar zang van Filiae, op het orgel zal Aarnoud de Groen spelen.

Thema van 2017
Hoe barmhartig zijn wij nog in deze wereld? Lopen we om de ander heen of kijken we om naar de vreemdeling in onze steden? Lijkt overbekend en wordt vaak misbruikt om te zeggen dat geloven niet zo relevant is, maar dat wat je doet. Maar dan misbruik je dit verhaal en lees je oppervlakkig. De Priester en de Leviet houden zich in al hun onbarmhartigheid keurig aan de regels. Ze reageren vanuit hun eigenbelang en de wet. In de barmhartige Samaritaan komt het beeld van Jezus naar voren. Hij reageert vanuit bewogenheid.

Locatie
Locatie is Sint-Jacobus de Meerderekerk (Parkstraat 65A) in Den Haag (Centrum). De dienst start om 20 uur. Wees welkom!

Download hier de liturgie van kerkdienst.